Sobre el projecte

 La intel·ligència artificial (IA) és el camp de la informàtica que desenvolupa i estudia el comportament intel·ligent de les màquines i del programari.




Avui en dia s’utilitza àmpliament a la indústria, l’Administració i la ciència en aplicacions de motors de cerca avançats, sistemes de recomanació, processadors de llenguatge, eines generatives i creatives o jocs d’estratègia, entre d’altres. La IA és darrere d’accions quotidianes com les recomanacions de sèries i pel·lícules, els anuncis personalitzats o els assistents personals.


L’aparició de l’aplicació ChatGPT, el 30 de novembre del 2022, revoluciona i posa l’ús conscient de la IA en el focus mediàtic; i també en l’àmbit educatiu, atès que l’alumnat comença utilitzar aquesta tecnologia amb una repercussió notable. Vist l’interès creixent per l’ús de la IA en educació, properament hi haurà: formació per al professorat i el contacte amb altres grups de treball sobre IA.


Cal ser conscients que l’evolució de la IA és molt ràpida i, consegüentment, aquest document pot quedar desfasat aviat. Les mateixes institucions europees encara estan legislant l’ús de la IA en contextos quotidians i en l’àmbit educatiu; per això, aquest document es planteja amb la voluntat de donar orientacions sense establir veritats absolutes ni indicacions que calgui seguir obligatòriament.


El nostre institut participa en un projecte d’IA a través del programa Erasmus + “Artificial intelligence for everybody – stronger with AI “ ( en el marc de Call 2020 Round 1 KA2 - Cooperation for innovation and the exchange of good practices (KA226 - Partnerships for Digital Education Readiness). L’empresa és Skakegreind (Small and medium sized Enterprise).


La col·laboració se centra especialment en el curs de Comunicació Digital de 1r de batxillerat (és una matèria de centre) i en el test d’aplicacions sobre la IA que es desenvolupen en l'empresa. Arran d’aquesta col·laboració el curs 2023-24 el centre ha creat una Comissió de docents per fer una proposta d’aplicació de la IA a l’institut.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

IA en l'educació